Email: info@rekruter.si Mob: + 386 51 350 440 Naslov: Litostrojska 44d, 1000 Ljubljana REKRUTER SVETUJE:

NASVET: Ste izgubili zaposlitev? Kako naprej?


Andrea je pred 8 meseci napisalaSte ravnokar izgubili zaposlitev in ne veste kako naprej? Vam je vstop na trg delovne sile nepoznan in zastrašujoč?

Nič hudega, vsi smo se ali se še bomo znašli v podobni situaciji. Da bi vam vsaj nekoliko olajšali proces prilagoditve na spremembe, smo Rekruterji zopet dali glave skupaj in izbrali nekaj koristnih napotkov.


1. Poskrbite, da boste med iskanjem zaposlitve ustrezno zavarovani (dopolnilno zavarovanje) in da boste dobili nadomestila, ki vam pripadajo. Informacije o nadomestilih lahko dobite na Zavodu za zaposlovanje RS ali na uradih za delo.

2. Globoko razmislite o vaših željah in sposobnostih v povezavi z zaposlitvijo. Kdo ste, kaj lahko ponudite, kaj bi radi delali, kje bi radi delali,... vse to so dobrodošla vprašanja.

3. Zagotovite si strokovno pomoč s strani kadrovskih agencij in ostalih strokovnjakov s področja zaposlovanja.
Obrnete se lahko tudi na nas Rekruterje, saj smo tu da vam pomagamo cool Pomagamo vam lahko s svetovanjem o kariernih možnostih in aktualnem stanju na trgu delovne sile. 

4. Zapolnite si čas z raznimi brezplačnimi ali plačljivimi izobraževanji in prostovoljnim delom. Tako si boste aktivno zapolnili prosti čas in si povečali dodano vrednost. 

5. Poskrbite za prisotnost vaših urejenih profilov na raznih socialnih omrežjih in spletu. Profil na Linkedinu je vedno dobra odločitev!

6. Iskanju službe posvetite najmanj pol delavnika. Aktivno se lotite iskanja novih priložnosti. Na voljo imate vsaj 8 ur več kot v času, ko ste bili zaposleni. Izkoristite ta čas za obsežno iskanje prostih delovnih mest in drugih priložnosti.

Najbolj pa je pomembno, da ostanete pozitivni in samozavestni. Za aktivno reševanje situacije je nujno potrebna pozitivna energija! 
 Ko se ena vrata zaprejo, se druga vrata odprejo! Samo hrabro cool
Email: info@rekruter.si    Mob: + 386 51 350 440     Naslov: Litostrojska 44d, 1000 Ljubljana      Facebook     Linkedin linkedin