Email: info@rekruter.si Mob: + 386 51 350 440 Naslov: Litostrojska 44d, 1000 Ljubljana Iskanje prve redne zaposlitve

BLOG: Kako sem postala del Rekruter ekipe

Če je uspelo meni, lahko tudi tebi.


Ana je pred dvema mesecema napisalaIskanje nove zaposlitve je lahko zelo zahtevno, še posebej, če si na začetku svoje karierne poti ali v coni udobja.
Lahko si na delovnem mestu, ki ti je všeč, vendar veš, da si sposoben doseči še veliko več.
Želiš si nekaj novega, vendar ne veš točno kako bi se lotil iskanja novih priložnosti.
Zelo hitro se lahko izgubiš v poplavi vseh portalov, ki dnevno objavljajo nova dela.
Posledično lahko izgubiš rdečo nit tega, kaj si dejansko želiš in se slepo začneš prijavljati na vsako delovno mesto, ki se pojavi.

Sem Tanja, študentka in v podobni situaciji sem se znašla tudi sama. Preko študentskih del sem pristala v računovodstvu in hitro osvojila vsa potrebna znanja. Računovodja, s katero sem delala, je v meni prepoznala potencial in tako so se začela moja prva resnejša dela. Iz enega podjetja sem šla v drugega, spoznavala različne načine dela in iskala tisto podjetje, kjer bi se videla dolgoročno. Vendar bi se zlagala, če bi rekla, da sem v tem delu uživala. Po naravi sem izredno prilagodljiva in iznajdljiva. Znotraj področja dela, ki je drugače lahko dokaj skopo in omejeno, sem vedno našla projekte, ki so mi bili zanimivi. Tekom dela sem se preizkusila v marsičem: pisala sem različne vloge za razpise, optimizirala procese v podjetju in vedno iskala kreativne rešitve. Kljub temu sem iskala nekaj več. Poleg svoje analitične narave imam zelo rada raziskovanje in delo z ljudmi, zato sem želela iz prve roke spoznati delo rekruterja, saj sem si predstavljala, da bi lahko dobro unovčila svoje predispozicije.

Pred mano je bil prvi izziv – kako prepričati delodajalca, da zaposli nekoga brez kadrovskih izkušenj.

Na spletni strani Rekruterja sem zasledila, da iščejo novega sodelavca. Opis dela me je pritegnil in vzbudil zanimanje, vedela sem, da je to nekaj v čemer bi se lahko izkazala. Na podlagi oglasa sem pripravila CV in s tem prodala podobo kandidatke, ki bi bila primerna za omenjeno delovno mesto. Izpostavila sem dosedanje izkušnje, ki pa (roko na srce) z rekrutingom nimajo ničesar skupnega. Ker v preteklosti nisem imela uspeha s klasičnimi prijavami na oglase, sem se odločila, da istočasno stopim tudi v direkten kontakt s podjetjem in jih s svojo osebnostjo in zagnanostjo prepričam, da sem prava za njihovo ekipo.
In sem jih poklicala.


Končno pozitiven odziv - povabilo na razgovor!

In že je bil pred mano drug izziv - kako jih osebno prepričati, da sem dejansko prava oseba za omenjeno pozicijo.

Ker se zavedam, da je danes vse v prodaji (Tudi_iskanje_nove_sluzbe_je_prodaja), sem dobro pregledala njihovo spletno stran, kaj počnejo, kako izgleda pozicija rekruterja, skratka vse, da sem dobila čim boljšo predstavo o tem, koga iščejo in si s tem izboljšala možnosti, da me izberejo. Pred samim razgovorom sem morala izpolniti še dva psihološka testa, s katerima so dobili vpogled v moje  karakteristike in sposobnosti.Prvi razgovor je potekal s tremi zaposlenimi - Jonom, Tomažem in Ano. Sprva kar zastrašujoče, vendar so ustvarili res prijetno vzdušje, kar mi je omogočilo, da sem se popolnoma sprostila. Pogovor je potekal o mojih izkušnjah, kako se odzivam na določene situacije, kakšna je moja komunikacija z ljudmi, do težjih vprašanj, s katerimi so preizkušali predvsem moje odzive. Po enournem pogovoru sem spoznala še preostale sodelavce in z dobrim občutkom odšla domov.

Naslednji dan sem prejela e-mail s povabilom v drugi krog, ker pa Rekruter ni tipična kadrovska agencija, tudi odgovor, ki sem ga prejela ni bil tipičen. Naslednji dan so me namreč povabili na malico in neuraden pogovor z direktorjem, kjer sem prejela še vabilo, da se pridružim njihovi ekipi ocenjevalcev, ki bodo med mojimi protikandidati izbirali novega sodelavca. Namen moje prisotnosti na ocenjevanju je bil, da vidijo, kakšno mnenje si bom ustvarila o kandidatih in če se bo ujemal z njihovim.

Dva dni kasneje, po dveh dneh raziskovanja, priprav in neprespanih noči je sledila izvedba ocenjevalnega centra, ki je podrobneje opisan na tej povezavi (Iskanje_novega_sodelavca).

Kljub veliki tremi moram priznati, da je bila to ena izmed mojih najboljših izkušenj in da sem se v dodeljeni vlogi odlično znašla.

Ko sem že mislila, da smo z dnevom zaključili, me je direktor znova povabil v pisarno, kjer sem se preizkusila v zadnji nalogi dneva – iz ocenjevalke sem nepričakovano postala del ocenjevanih kandidatov. Na ta način so med drugim preverili mojo sposobnost prilagajanja hitrim spremembam, ki je pri delu rekruterja zelo pomembna.

Po kosilu se je dan zaključil, odšla sem domov in nestrpno pričakovala povratno informacijo.

Ker sem imela priložnost spoznati svojo konkurenco, nisem bila več prepričana v to, da me bodo izbrali. Po treh urah sledi klic in odlična novica - poleg Domna, ki ste ga že imeli priložnost spoznati, so se odločili tudi zame.


Neverjetno, uspelo mi je in še danes težko verjamem, da sem postala del te povezane in motivirane ekipe rekruterjev.
 


Tanja, dobrodošla ;)

#najboljšisoznami

 

Email: info@rekruter.si    Mob: + 386 51 350 440     Naslov: Litostrojska 44d, 1000 Ljubljana      Facebook     Linkedin linkedin