Email: info@rekruter.si Mob: + 386 51 350 440 Naslov: Litostrojska 44d, 1000 Ljubljana Kako do sanjske službe?

BLOG: Dober življenjepis - pot do sanjske službe

Prvi korak pri iskanju službe je priprava učinkovitega življenjepisa


Ana je pred dvema mesecema napisalaPrišel je čas odločitve za pripravo ali posodobitev tvojega življenjepisa. Kljub temu, da je priprava življenjepisa lahko za mnoge naloga, ki bi se ji raje izognili, je tudi to pomemben (če ne najpomembnejši) korak pri iskanju nove zaposlitve.

Da bo priprava življenjepisa lažja smo zate pripravili nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali izstopati iz množice!

 

  • Naj bo opazen, urejen in pregleden

Tvoj življenjepis je tvoja prva priložnost, da se predstaviš svojemu bodočemu delodajalcu. Njegova oblika, vsebina in dodelanost lahko veliko pove o tebi. Če bo tvoj življenjepis primerno urejen, prijeten na pogled in bodo pomembne informacije na njem jasno predstavljene, si ga bo delodajalec ali rekruter zagotovo lažje zapomnil.

Če še ne veš v kakšni obliki pripraviti življenjepis, lahko ideje poiščeš na Resume.io (https://resume.io/resume-templates) ali na Canva (https://www.canva.com/resumes/templates/).

  • Dodaj vse pomembne informacije o sebi

V življenjepis ne pozabi dodati vseh pomembnih informacij o sebi. Vsekakor poskrbi, da so tvoji kontaktni podatki jasno vidni. Slika sicer ni obvezna, vendar ti toplo priporočamo, da vključiš tudi sliko – tako si bo tebe in tvoj življenjepis lažje zapomniti.

  • Jasno predstavi vse pomembne podatke

Izpostavi najbolj pomembne podatke, svoja znanja, posebne spretnosti in lastnosti. Če gre za znanja, ki jih je mogoče predstaviti vizualno, je to odličen način, da poudariš svoje prednosti.

  • Predstavi svoje izkušnje

Navedi svoje delovne izkušnje in zraven na kratko opiši, kaj je tvoje delo zajemalo ter katera znanja in orodja si osvojil pri svojem delu. Najbolj pregledno bo, če svoje izkušnje predstaviš v kronološkem zaporedju, tako da začneš z najnovejšo.

  • Vključi informacije o svoji izobrazbi

Na življenjepis dodaj tudi informacije o svoji izobrazbi. Ne pozabi tudi na neformalno izobrazbo ter certifikate in priznanja. Če se udeležuješ dogodkov ali pa se tudi v prostem času ukvarjaš z dejavnostmi povezani s tvojim profesionalnim področjem, navedi tudi te informacije.

  • Dodaj svojo osebno noto

Življenjepisu dodaj svojo osebno noto. Kljub temu, da se je pri pisanju življenjepisa najboljše držati začrtanih oblik, lahko znotraj tega poskrbiš, da bo tvoj izstopal iz množice. Dodaj barve, vizualno prikaži podatke ali pa navedi kakšen zabaven podatek o sebi, ki bo poskrbel, da boš delodajalcu ali rekruterju še posebej ostal v spominu.

  • Če se prijavljaš na več pozicij, poskrbi, da je tvoj življenjepis prilagojen tisti, na katero se pripravljaš.
  • Življenjepisu dodaj osebno noto, vendar poskrbi, da bodo iz njega brez težav razvidne vse pomembne informacije.
  • Tudi če ga v tem trenutku ne potrebuješ, pripravi življenjepis vsaj v slovenskem in angleškem jeziku. Na ta način boš vedno pripravljen, če te podjetje prosi še za življenjepis v tujem jeziku.

Sedaj, ko je tvoj življenjepis pripravljen, pobrskaj med prostimi delovnimi mesti na naši spletni strani in še danes začni z iskanjem svoje sanjske službe!

Še vedno ne veš ali je tvoj življenjepis takšen kot mora biti? Pri Rekruterju ti z veseljem priskočimo na pomoč - piši nam in skupaj bomo poiskali pravo rešitev zate!

#najboljšisoznami, bodi med njimi tudi ti! 

Email: info@rekruter.si    Mob: + 386 51 350 440     Naslov: Litostrojska 44d, 1000 Ljubljana      Facebook     Linkedin linkedin