Email: info@rekruter.si Mob: + 386 51 350 440 Naslov: Litostrojska 44d, 1000 Ljubljana 


Rekruter, iskanje in selekcija kadra – icon
Vročanje dokumentov in aktualne subvencije

Kadrovske novičke

Marec 2023





KADROVSKE NOVIČKE – MAREC 2023

 

VROČANJE DOKUMENTOV ZAPOSLENIM

Na takšen ali drugačen način se direktorji družb, vodje kadrovskih služb ali ostali zaposleni srečujejo z vročanjem dokumentov zaposlenim. Čeprav je to večinoma rutinski postopek, pa moramo vseeno biti pozorni na pravila vročanja. Za vas smo v marčevskih novičkah pripravili kratek vodič pri vročanju dokumentacije zaposlenim. V prilogi pa vam pošiljamo še shemo procesa vročanja dokumentov.

Dokumente zaposlenim vedno vročamo v zato primernem prostoru (direktorjeva pisarna ali pisarna kadrovske službe).

Zaposleni dokument sprejme, ga podpiše in doda datum prejetja. Kopijo dokumenta vročimo zaposlenemu, original pa vložimo v personalno mapo.

Zaposleni vročenega dokumenta noče podpisati in prevzeti - kaj storiti?

Zgodi se, da zaposleni v pisarni zavrne podpis vročenega dokumenta in ga tudi noče prevzeti. V tem primeru zaposlenemu pojasnimo, da se bo dokument še vedno štel kot vročen in da je na slabšem, če dokumenta ne prevzame, saj odvetniku oz. zaupniku ne bo mogel pokazati dejanskega dokumenta.

Vročevalec mora biti pri takšnem postopku pozoren, da ima v pisarni še pričo, ki bo s podpisom na dokument potrdila, da zaposleni ni želel prevzeti ter podpisati vročenega dokumenta.

Kaj pa, če zaposlenega ni v službi?

V tem primeru se poslužimo vročanja preko pošte. Dokument lahko pošljemo priporočeno s povratnico, po postopku in s posebno kuverto ZPP ali z uporabo zasebnega vročevalca.

Zgodi pa se, da zaposleni ni več prijavljen na naslovu navedenem v pogodbi o zaposlitvi in je zato vročanje po pošti neuspešno. V tem primeru se poslužimo objave na oglasni deski v prostorih delodajalca. Po poteku 8 dni (šteto z naslednjim dnem po objavi) se smatra, da je bil dokument vročen.

Priporočamo vam, da se še pred začetkom postopka vročanja posvetujete o samem postopku, da se izognete napakam in nevšečnostim. Ker pa si dve situaciji nikoli nista enaki, vam bomo z veseljem svetovali ob morebitnih vprašanjih glede postopka vročanja.

NOVE SUBVENCIJE

Zavod za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo – “Priložnost zame”

Zavod za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo z naslovom »Priložnost zame«. Delodajalci lahko pridobijo subvencijo za zaposlitev oseb, ki so dve ali več let neprekinjeno prijavljeni v evidenco brezposelnih na Zavodu za zaposlovanje. Za zaposlitev s polnim delovnim časom lahko delodajalci pridobijo subvencijo v višini 700,00 EUR na mesec za 12 mesecev zaposlitve, kar skupaj znese 8.400,00 EUR.

Za vas lahko ugodno uredimo prijavo na omenjeno povabilo in vam pomagamo pri izpeljavi postopka v zvezi s pridobitvijo sredstev - kontaktirajte nas!

Najboljši so z nami, bodite med njimi tudi vi!

 




Email: info@rekruter.si    Mob: + 386 40 527 403     Naslov: Litostrojska 44d, 1000 Ljubljana      Facebook     Linkedin linkedin
Imamo novo stran namenjeno izključno IT strokovnjakom.

Preveri na REKRUTECH.SI